От Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ) се опасяват от ново

...
От Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ) се опасяват от ново
Коментари Харесай

Започна се: Искат публичен дебат с Ангелов

От Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ) се притесняват от ново затваряне на фитнес центровете, спортните зали за всеобщи тренировки, танцовите студия, залите за любителско изкуство и спорт залите за бойни самостоятелни спортове.

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до здравния министър Костадин Ангелов те декларират, че подобни изявления (за рисковете при спортуване) съставляват манипулиране на публичното мнение, което те намират за безусловно недопустимо и голословно.

Те канят здравния министър проф. доктор Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб на обществен спор по отношение на логиката на управническите решения.

" След предишни две затваряния, огромна част от спортните центрове не съумяха да отворят порти и на практика банкрутираха, то останалите съществуват на ръба на оцеляването, и при трето затваряне на практика ще бъде премахнат бранш Здраве и спорт. "

От асоциацията се опълчват на обществени изявления от представители на Министерство на здравеопазването, представители на Националния действен щаб, РЗИ, и " други гравитиращи към посочените институции вирусолози, нямащи съответна и аргументирана визия за действителността в спортните центрове, по отношение на рисковете, свързани с посещаването на този вид обекти. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР